Produkter

← Avsluta galleri

Sömnad i linnetyg utföres av Margareta

Egendesignade linnekläder (klänningar, jackor, tunikor, västar, linnetoppar mm), linnehemtextil, förkläden, brödkorgar, fruktkorgar, linnegrytlappar, linnedisktrasor, lavendelpåsar i linnetyg, brödpåsar  linnetyg, lammskinn, prydnadshund i lammskinn.

OBS! Priserna nedan är om du kommer till oss och hämtar varan, skall den skickas till dig så tillkommer frakt. Frakten för t ex en disktrasa i lin är 13 kr (=porto max 50 gram).

NYHETER: ”Varm hand” eller ”Varm i fickan”, hjärta med vete i. Värmes i mikron och sedan ner i ficka för varma händer på promenaden. 80,-

Förkläden i linne, finns i flera färger, 300,-. Påse för yogamatta i lin, text: ”Min Yogamatta”, 250,-

Ullprodukter

Trasmattor, den vita har inslag av lammskinn, 2500 kr

Tumvantar i ull samt sittunderlag stickat med ullgarn

Mössa och ”bluffolle” i ullgarn. Grytlappar i ullgarn samt tovade.

Prydnadshund i lammskinn (500 kr) och nästa bild är tvättäkta lammskinn från vår gård (2500 kr)

Sömnad och stickat i andra material, som t ex bomull

Bra att veta om linnetyg!

Lin är ett naturmaterial och ett av våra miljövänligaste och hållbaraste textiler. Ett bra miljöval! Linets fibrer är biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara. Lin är ett härligt material som håller dig sval och fräsch samt känns behagligt mot huden. Linnetyg orsakar inte allergier och är därför bra för dig med känslig hy och hudproblem. Linfibrer är smutsavvisande. Plagg i lin alstrar mycket lite statisk elektricitet, detta gör att dammpartiklar inte dras till fibrerna och fastnar. Detta i sin tur gör att linneplagg inte behöver tvättas så ofta, vädra det gärna istället. För att undvika permanenta veck, blötlägg linneplagget de första gångerna innan tvätt, fibrerna fylls då med vatten och bryts inte i tvättmaskinen. Tvätta i 40 grader men använd inte sköljmedel, ok att centrifugera på lågt varv (max 800) eller låt plagget dropptorka. Sträck gärna plagget när det är fuktigt. Blir ditt skrynkligt så tag gärna med plagget in i badrummet när du duschar, av ångan så slätas det ut.